onsdag den 15. maj 2013

Vores første lydighedsprøve.


Lørdag den 13. april 2013 skulle Albert og jeg til vores første lydighedsprøve.
Bare en uofficiel, flere af øvelserne havde vi aldrig trænet til træning endnu, så det var mest af alt bare for sjov, og for at se hvor vi egentlig var henne med træningen.

Dagen før havde jeg lige gået programmet igennem, og ja, det så håbløst ud! Albert havde pludselig glemt alle de øvelser der ellers har siddet så godt fast! Og derudover havde han totalt glemt ALT om at når der blev sagt plads, så går man over og sætter sig på venstre side. Albert stillede sig bare et tilfældigt sted i nærheden.. Nå men en dårlig generalprøve giver en god premiere, er det ikke det man siger??

Selve prøvedagen startede ud med at min 10-måneders hvalp om morgenen for første gang nogensinde fandt ud af hvad en løbsk tæve var for en! RIGTIG god start på dagen da! Og ja, resten af dagen var så også derefter.

Vi mødte op i god tid. Kennelmutter Britt var også mødt op for at heppe. Så vi fik snakket lidt, set nogle af de andre prøver, og så hentede jeg Albert, og fik lige varmet op med ham, forsøgte at få lidt kontakt, hvilket stort set var umuligt...

Så gik prøven igang.. Mja. Albert startede ud med stadig 100% at have glemt at man skal sidde ned når man går på plads.. Og da man skal starte samtlige øvelser med at have hunden på plads var det jo allerede der lidt af en udfordring! Det tog sådan ca 30 sek at få ham på plads inden hver øvelse..

Tandvisningen: Mja, Albert ville ikke have kigget på sine tænder, og ville ikke holde munden lukket, meeen det lykkedes os da efter lidt tid at få set alle tænder.. Han har aldrig været begejstret for tandvisning, men har da heller ikke været så genstridig før!

Lineføring: Jeg følte faktisk at den gik forholdsvis godt, når man tænker på at Albert på INTET tidspunkt i øvelsen gad have kontakt til mig!! Men lidt flagrende, skulle lokkes lidt af og til, have lidt ekstra kommandoer, så ikke det mest overbevisende..

Stå: Han stillede sig fint, men blev ikke stående som han jo egentlig skulle, men det var da ok..

Spring: Her overraskede han mig ved at udføre det rigtig flot! Han sprang fint over, og kom på plads ved siden af mig, så ikke noget at klage over der, andet end at vi skal have en smule mere sikkerhed i øvelsen.

Stillingsskift: Han gjorde tingene, men skulle bruge en masse ekstra kommandoer.

Indkald: Han kom ind som skudt ud af en kanon, meen havde jo lige glemt det der med at man går på plads på venstre side, så ikke fuldt op på point der heller.
På vej ind i fuld fart!

Næseprøve: Han ville ikke sidde stille mens pindene blev lagt ud, så jeg måtte holde i halsbåndet, ergo 0 point, MEN han fik lov til at udføre øvelsen, og han fandt sin pind!

Dæk: Det passede ikke herren at blive liggende, selvom han ellers har brillieret i den øvelse, men jeg var ikke engang kommet ud og stå før han havde rejst sig, Lig med 0 point igen..

Helhedsindtryk: Meget ung hund, som på dagen er ukoncentreret.. Ja..Det er så sandt som det var sagt må man sige..

ALT i alt fik vi 107 point ud af 180 mulige. Man skal have 120 for at bestå, så vi var faktisk slet ikke sååå langt fra igen. Men bedre held næste gang! Og der skal nok komme en anden gang, for det var rigtig sjovt!

Nervøsitet havde jeg faktisk ikke noget af, jeg var mere bare spændt på hvordan det hele foregik, Men alligevel kunne man da man var på banen da godt lige mærke at hjertet slog lidt hurtigere end normalt.
Trods min lille hvide tornados absolutte mangel på koncentration var det en god oplevelse, og en rigtig god dag!

Det var lige en lille fortælling om vores første lydighedsprøve. Der kommer meget snart flere indlæg her på bloggen, om både hyrdeinstinkt-test og om vores første udstilling.



 Er ikke helt sikker på hvad det er vi laver her ;)

Billeder taget af Jannie Koertz Andersen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar