onsdag den 29. maj 2013

Klubudstilling i KHKG i Taulov


Alberts første klubudstilling i KHKG, hans første overnatning ude, og hans første fødselsdag!!

Taulov, 25-05-2013.

25. maj var så dagen, hvor Albert for det første blev 1 år gammel, og for det andet var på sin første klubudstilling i KHKG, Klub for Hyrde- Kvæg- og Gårdhunde uden specialklub.

Min søde kusine havde indvilliget i at tage med på udstilling, og hendes moster, der bor på Fyn, havde tilbudt at vi kunne overnatte hos hende, så vi skulle knapt så tidligt op og af sted. Så fredag den 24. maj tog vi til Fyn til Moster Rita. Det var SÅ hyggeligt! Moster Rita ELSKER hunde, men har ikke længere selv hund, så at få en på besøg var en begivenhed i sig selv. Albert måtte stort set alt, og skulle da så sandelig også have godbidder af forskellig art, for han skulle jo have det godt! Og pommes frites med remoulade var da også et must!


Vi havde hans bur med, og det sov han i om natten. Det kender han jo allerede, så det var lidt som at være hjemme for ham. Han faldt rimeligt hurtigt til ro da vi gik i seng, og fandt sig så fint i at være på besøg, og opførte sig så eksemplarisk som en stor klodset hvalp på 1 år nu kan opføre sig.


Lørdag den 25. var så den store dag hvor Albert både havde fødselsdag og skulle udstilles! Naturligvis blev der sunget fødselsdagssang for ham, for det hører sig jo til! Og en morgengodbid var der da også til ham.

Nå, vi tog af sted på udstilling i Taulov. Vejret var forfærdeligt hele vejen over Fyn, så vi gruede for dagen!  Vejrudsigterne havde heller ikke ligefrem været opløftende. Heldigvis var der et telt vi kunne tilbringe dagen i da vi kom frem, men alligevel, en hel dag i regn, det er bare ikke sjovt…
Da vi nåede Taulov begyndte det faktisk at lysne, så meteorologerne kan tage deres forudsigelser, og stikke dem et vist sted hen kan de, for rent faktisk blev det en dag stort set uden regn fra det sekund udstillingen gik i gang. Så det var jo helt fantastisk! Også meget rart at det ikke var høj sol så man blev helt stegt af at sidde ude en hel dag.
Udstillingen gik i gang. Vi havde nummer 23, så der var masser af tid til at sidde og se på de andre inden, og snakke med de andre udstillere og deres hunde. Albert havde jo sit bur han kunne slappe af i, så han lagde sig bare til at sove, træt af oplevelser fra besøget hos Moster Rita.

Tiden for at vi skulle i ringen begyndte at nærme sig, så jeg ville lige gå lidt med Albert og få gang i benene på ham. Godt jeg var i god tid, for da jeg kiggede ind i hans bur lå han og snorksov, og kunne knapt vækkes! Så lettere stivbenet kom han ud af buret, og vi gik en hurtig tur, så han kunne komme lidt på dupperne.
Men vi kom i ringen, Albert blev kigget igennem af dommeren. Det finder han sig fint i, for det er jo bare skønt når nogen vil hilse. Og så skulle vi ud og løbe! Albert hang en smule, han var stadig ikke vågnet helt efter sin lur, men det gik helt fint. Og så over og stilles op foran dommeren. Han er god til at stå stille mens man retter ham lidt ind og får ham til at stå rigtigt.. Og så ud af ringen igen, med et excellent, og et CK. Ikke dårligt!Derefter skulle vi så ind til kampen om at blive Bedste Han. Vi skulle op mod Luka, så der regnede jeg ikke med at vi ville vinde, for Luka er en skøn, dejlig, stor og fuldvoksen hanhund, og ganske rigtigt blev det Luka der blev bedste hanhund i racen, men vi fik jo så en fin andenplads, OG et Junior-Klub-Certifikat! Får vi to mere af dem, så bliver Albert Junior-Klub-Champion, så det må jo være målet nu!
Og så er det jo ikke nogen skam at tabe til en hund, der bliver Champion på dagen vel?

 Bedste Han

Nå men da vi jo fik excellent skulle vi jo så også ind i konkurrencen om Bedste Junior. Der gav jo så en del ventetid, hvor Albert fik sovet endnu mere ud, og endda faldt i søvn i sin vandskål! Det gik fint i Ringen, Albert opførte sig eksemplarisk, men vi blev hurtigt plukket ud som dem der ikke var videre i konkurrencen, men sjovt at få lov at løbe i Store Ring, det var det da!

 Her er vi inde i konkurrencen om Bedste JuniorOg at det så endda var på hans 1-års fødselsdag, det kan man jo heller ikke brokke sig over! Så han fik naturligvis lidt lækkert og noget legetøj han kunne hygge sig med.

Hygger med flag og roset og kaninøre at gumle på!

 Og så vil jeg da nok mene at vi fik udstillingskarrieren skudt igang på manér, med hele 3 udstillinger på under en måned! Mig, der ikke er udstillingsmenneske.. Men der er flere udstillinger under opsejling, så lad os se hvordan det går.

1 kommentar:

  1. Albert er bare så god og smuk , Tak søde B for at vise hvordan en BRITAJE hund ser ud :-)

    SvarSlet