søndag den 22. juli 2012

Albert flytter hjem!

I går skete det endelig! Albert flyttede langt om længe ind hos os, og vores 50 ugers tørke uden Hvid Schweizisk Hyrdehund i huset endte!

Klokken 8 kom min søde kusine og hentede os for at køre os ned og hente ham. Og så tog det en time at køre til Stevns, hvor alle hundene var ude og klar til endnu en dag med spilopper!
To hvalpe blev hentet fredag, og i går var det så Alberts tur. Senere på dagen skulle endnu en søster så hentes.

Vi kom, og Albert løb rundt og legede med sine søskende, og havde en fest, og så faldt de allesammen i søvn som de jo plejer.

Vi fik ordnet papirerne, og fik en ordentlig hvalpepakke med hjem, med legetøj, foder, et tæppe med duft af mor og søskende, godbidder og alt muligt andet.

Og efter en time kørte vi hjem igen. Albert fik en fin lille charmeklud på med sit navn på, hvorpå der var sprøjtet DAP, der har en beroligende virkning på hunde. Han tog turen helt fint. Småpev det meste af tiden, men han blev også en smule køresyg, så det kombineret med at blive fjernet fra mor og søskende (hvor er vi egentlig onde!) gav altså lidt utryghed. Men ikke noget voldsomt. Han sad på skødet hele vejen, og ville gerne være med til at kigge lidt ud af vinduet. Vi havde ellers en papkasse med med lidt legetøj, og et tæppe, og lidt godbidder, men den var der ligesom ikke stemning for.

Vel hjemme efter en times kørsel gik vi lige ind på pladsen, hvor han mødte sin første fremmede hund. Det foregik med et VUF!, men da jeg havde vist at den ikke var farlig kom han frem og hilste. Og så pev han HVER gang han var det mindste utilfreds, og klamrede sig til mit ben! Altid noget han havde forstået hvor han skulle søge sikkerhed.

Allerførste gåtur. Sele og snor generede slet ikke.

Og så gik vi op i lejligheden for første gang.
Han kom ind, kiggede sig omkring, pev lidt mere, bed i lidt legetøj, fandt ud af at en tom toiletrulle var det bedste, pev lidt mere, og så faldt han i søvn!
Sofabordet var dejligt trygt at ligge under:


Da han vågnede igen gik vi tur med ham, og nok så dygtigt var det første han gjorde at lave en tissetår. Det blev til adskillige ture i går, og han fik lavet noget på dem ALLE! Dygtig dreng. Han har haft et tisseuheld fordi jeg var for længe til at få sko og trøje på da jeg havde spottet at han skulle ned. Faktisk rigtig dygtig!

Piveriet skal jo også begrænses, så hver gang han piver bliver han ignoreret, og når han stopper med det er der masser af ros!. Og det har allerede hjulpet utrolig meget! Han er slet ikke en stille hund, men nu ligger det ikke til racen at være stille. De har masser af lyde. Der er bare ingen grund til at overdrive jo!

Om eftermiddagen, da vi kunne mærke at nu var han så småt faldet til, hentede vi vores anden hund Binka hos min mor. Hun var lige på besøg derhjemme mens Albert fik lidt fred og ro til at vænne sig til alt det nye.
Thomas hentede hende, og så mødtes vi nede på et grønt område. Det gik rigtig fint. Binka hilste forsigtigt på den lille ny, og det var det. så var hun mere eller mindre ligeglad med ham derefter, og vi gik op i lejligheden. Albert var lidt imponeret over Binka! Hun var på en gang spændende og farlig, så lidt ærbødig afstand, det holdt han da.

I løbet af aftenen tilbragte jeg lidt af tiden på gulvet sammen med Albert, for at han ikke skulle ligge dernede og kede sig alene. Vi fik leget med lidt legetøj. Kastede et par ting, som han gerne ville hente og aflevere igen. Dygtig dreng!


Mad skulle han jo også have! Sådan nogle små banditter spiser 4 gange om dagen, så der er noget at huske på! Jeg var spændt første gang jeg fodrede! Ville han overhovedet spise, eller var det en alt for stresset situation han var i der? Men ingen alarm! Han ÅD!! Så meget, at man lige måtte begrænse ham for at han ikke spiste for hurtigt! Dejligt at han gider sin mad!

Og så blev det tid til at sove. Jeg gik lige ned med ham en sidste gang, så han kunne få tisset. Det gjorde han, men hold da op! Det der mørke var han ikke glad for! Det var ok at være lige udenfor døren, men at gå videre, nej tak!
Så gik vi op igen. Med alt det piveri der havde været i løbet af dagen var jeg sikker på at jeg ikke ville få lukket et øje hele natten! Men det blev hurtigt gjort til skamme. Papkassen vi havde haft med ned og hente ham blev stillet på højkant lige ved siden af sengen, og tæppet han fik med hjem blev lagt derind sammen med et bidereb, og så faldt han i søvn!

Vi gik i seng omkring midnat, og klokken 2.30 blev jeg vækket af en lille hund, der småpev. Ned og tisse, og op i seng igen. lige bide i et reb i et par minutter, og så Zzzzzzzz! Klokken 5.30 var man så frisk igen og skulle tisse, og da vi kom op fra den tur gad vi altså ikke gå i seng igen, så vi har været tidligt oppe!

Dagen i dag har forløbet nogenlunde som dagen i går. sove, tisse, pølle og spise, og så bliver man mere og mere modig med hensyn til Binka! Altanen er spændende, og de sækkesenge vi har de kan ligge i er rigtig lækre synes han! Han har også fået trukket lidt om kap med Binka. Binka var SÅ forsigtig, og lod ham få et par sejre før hun selv snuppede pivedyret de trak i og smuttede!

Hej du store!


Alt i alt har det været SKØNT endelig at få Albert hjem! Der skal masser af træning til før man får den hund man gerne vil have ud af ham, men det er jo halvdelen af morskaben <3

Det var vist alt for i dag. Håber i nyder fortællingerne og billederne. Smid gerne en besked :o)

Charmemusen Albert:

3 kommentarer:

  1. Dejligt at læse Albert´s første døgn er gået godt og Søde Binka har leget med ham :-)

    Sender en stor kærlige krammer til Lille Albert , der er nu noget tomt her uden dig .

    Sender også krammer til Binka og jer der helt sikkert passer forsat godt på LilleManden

    Britt / Kennel-Mutti

    SvarSlet
  2. Dejligt at du holder os opdateret om lille Albert Einstein, og så kan jeg slet ikke fortælle hvor glad jeg er over i har fået denne lille pragtfulde fyr hjem, og ikke mindst for kennel Britanje fordi de har fundet nogle kanon gode hjem til deres hvalpe.

    Glæder mig til at læse mere om lille Albert og følge ham på hans videre færd og tage masser af billeder når vi skal udstille weeeee - vi får nogle kanon hyggelige stunder sammen. Krams fra Trine og polakkerne

    SvarSlet
  3. Tak til jer begge to :o) Det er en fryd at have gang i huset igen, og der skal nok komme masser af opdateringer ;o)

    SvarSlet