fredag den 6. juli 2012

FEMTE besøg hos Albert!!!

Torsdag den 5. juli 2012 var vi igen nede og hilse på Albert og hans søskende.
De er nu 6 uger gamle.

Det er jo efterhånden mere og mere sikkert at Albert BLIVER en Albert og ikke en Alberte.
Hold op hvor de udvikler sig, og hold op hvor går det hele bare hurtigt.

Hvalpene vokser og vokser som de jo skal! De løber nu rundt i fuld fart. Ikke helt så meget klumpedumpe mere som de har været. De er også begyndt at slås med godt med lyd på. Der bliver bidt, og så bliver der skreget, og så går man over og driller en anden hvalp istedet. Og ellers kan man altid søge lidt tryghed hos mor..



De er blevet rigtig dygtige til at finde ud af at når man skal besørge, så foregår det udenfor. Uheldene indenfor bliver færre og færre. Det er da meget godt klaret af sådan nogle smålinger!

Og så er deres ører begyndt at blive ægte tosseører! Nogle står op, nogle ligger ned, og nogle gør lidt af hvert! Når man har en race der skal ende med stritører er der altid temmelig meget sjov med ørestillinger indtil de står som de skal!



Med så mange hvalpekøbere (ja, der er jo 11 hvalpe) bliver opdrætterens hjem noget af en banegård. Og samtidig skal venner og familie jo også hilse på hvalpene, så der er hele tiden gæster. Man kan i hvert fald ikke klage over at hvalpene ikke bliver præget på masser af forskellige mennesker! Det er jo en fantastisk start på deres liv.

Opdrætter-Britt sørger også for at hvalpene får spillet masser af cd'er med forskellig larm: fyrværkeri, legende børn osv osv. Og så tilbringer hvalpene jo mere og mere tid udenfor nu, hvor de også bliver vænnet til mere larm. (eller den smule larm man har på landet).
For det skal jo ikke være nogen hemmelighed at det for vores hvalp bliver noget af en omvæltning! Vi bor midt i København, med masser af mennesker, hunde, trafik og larm! Så der bliver noget den lille stakkel skal tage stilling til! Heldigvis har vi et rigtig godt lufteområde 20 meter fra gadedøren, så der kan vi sagtens lufte uden at skulle ud til den allerværste trafik. Så bliver den lille ny bare langsomt vænnet til det.

Og ved i hvad? Nu er der kun TO uger til! Og jeg er klar! (lejligheden er ikke klar, den er end ikke i nærheden af at være hvalpesikret!) Glæder mig SÅ meget til at skulle igang med at lære en ny hund at kende! Glæder mig til at begynde hvalpetræning! Vi er meldt til to forskellige steder. Et sted hvor jeg RIGTIG gerne vil gå, og et sted, der er i gåafstand fra vores hjem. Så er der masser af forskellige inputs til måde mig og hvalpen. Første kursus starter en uge efter at hvalpen kommer hjem. Så kan den lige nå at falde til før den skal ud og "lære noget"
Og så glæder jeg mig til at lære den at alle mulige ting ikke er farlige! Gå over brædder og jernplader, fliser der gynger, og bare sidde og se på trafikken og vænne sig til at man ikke skal være bange for den.

I går kom nogle af hvalpene ud og lege på græsset. Det var første gang de prøvede det, og det var både sjovt, spændende og skræmmende! Græs er noget underligt noget! Man kan gå på det, men samtidig er det lidt underligt at gå på! Og så kan man spise det! Og man fik lov til at søge efter mad i græsset. DET var sjovt!

Det var vist det for denne gang. Om halvanden uge bliver hvalpene testet, og SÅ finder vi ud af hvem Albert bliver! Det bliver en stor dag! Slutter lige af med billeder af hvalpene på græs. Hyg jer til næste gang :o)




Og så slutter vi lige af med lidt fodersøg på terrassen:





Ingen kommentarer:

Send en kommentar